22 Ekim 2008 Çarşamba

dikişsiz bebek yeleği

malzemeler:
nako bebe yünü, 3 numara şiş, 8 tane düğme. ( ölçüler 1-6 aylık bebekler içindir)

örülüşü:
*57 ilmekle başlayıp 5 sıra haroşa ördüm.

*iki kenarda 6'şar ilmek haroşa (düğme için ve kol kenarı),arada ki 45 ilmek ajur yaptım.

*ajurlar 16 sıra olunca ön yaka için orta bölüme(27 ilmek) 5 sıra haroşa ördüm. (57 ilmeğin, 6'sı kol kenarı haroşası, 9'u ajur için, 6'sı da yaka kenarı için ördüm).

*ortada ki 15 ilmeği ön yaka için kestim.

*yaka kenarındaki haroşalar 30 sıra olunca arka yakayı yapmak için 15 ilmek artırdım. şişte 57 ilmek oldu .ortadaki 27 ilmek, 5 sıra haroşa olacak şekilde örgüye devam ettim.

*arka yakanın 5 sıra haroşası bitince iki kenarda 6'şar ilmek haroşa, arada ki 45 ilmeği de ajur yaparak arka koltuğa kadar ördüm (başlangıçtan itibariyle kenarda 85 haroşa olacak).

*her iki baştan 18'er ilmek artırdım (ilmek sayım 93 oldu).

*iki baştan 24'er ilmek haroşa, aradaki 45 ilmek ajur olacak olacak şekilde 5 sıra haroşa ördüm.

*iki baştan 6'şar ilmek haroşa, aradaki 81 ilmek ajur olacak şekilde (koltuk altından başlayarak 32 sıra haroşa+son 5 sıra bütün ilmekleri haroşa örerek bitirdim).


ajurun yapılışı:
*ajuru kurmak için ilmek sayısı 9 ve 9'un katı + 2 ilmek olacak. birinci ilmeği kenar ilmeği olarak düz ördüm. ipimi öne alarak 3 ilmeği birlikte ters (haroşa) olarak ördüm (kestim). 1 ilmek oldu. ipimi arkaya geçirmeden 1 ilmeği düz ördüm. yine ipimi öne aldım 1 ilmeği düz ördüm. yine ipimi öne aldım 1 ilmeği düz ördüm (ipi öne alıp örme işini 3 defa yapmış oldum). ipimi şişe 1 defa doladım 3 ilmeği birlikte ters (haroşa) ördüm (başta yaptığım gibi). 4 ilmeği kesmiş, 4 ilmeği de artırmış oldum. şişte 10 ilmek oldu. 1tanesi baştaki kenar ilmeği, 9 tanesi ajurun ilmeği. 1. ajur bitmiş oldu. 2. ajura başlarken yine 3 ilmeği tersten keserek yeni ajura başlamış oldum. şişteki ilmekler bitene kadar aynı işlemleri yaptım. arka sırada bütün ilmekleri ters ördüm.
not:
*bu ajuru her yüz sırasında yapabilirsiniz veya birkaç sıra düz örüp tekrar bir sıra ajur yapabilirsiniz. arzu edenler ajurların arasında düz ilmekler de örerek (istenilen sayıda düz örgü +9 ilmek ajur + istenilen sayıda düz örgü gibi) değişik örgüler yapabilir.

19 Ekim 2008 Pazar

yeni baştan

bloguma nasıl yazılacağını öğreniyorum. kızımın sürprizine devam edeceğim. bana bilgisayar kullanmayı öğreten, blog yapmak için beni yüreklendiren, aynı zamanda editörlüğümü yapan kızıma teşekkür ederim. kendisine hayatı boyu sağlık, başarı mutluluk dilerim.
Copyright @ SEVGİ BUTİK | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger