24 Mart 2012 Cumartesi

Yağmur'un reglan kollu ve bebe yakalı pembe hırkası

yeğenimin kızı Yağmur için ördüğüm hırka tam baharlık oldu . Yağmur'a da çok yakışacak. güle güle iyi günlerde giysin.
malzemeler: 2 yumak kartopu gonca, fuşya ve yeşil yün, 4 numara şiş
ölçüler 5-6 yaş içindir






yakanın örülmesi: hırkayı diktikten sonra yaka kısmına şiş taktım. 4 cm. ördükten sonra 10 ilmekte 1 ilmek artırarak ilmek sayımı çoğalttım. 2 sıra örüp tekrar aynı yerlerden artırma yaptım. böylece yaka uç kısmına doğru genişlemiş oldu ve geriye doğru rahat döndü.
ön bantları ve yaka kenarının bantını da beraber ördüm. yakanın köşelerine gelince de 2 sıra da bir 2'şer ilmek artırarak yakanın köşelerine yuvarlaklık verdim.

5 yorum:

hatice dedi ki...

ellerinize sağlık süper olmuş

sevgibutik dedi ki...

hatice teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba
öncelikle sizi takip ediyorum sayenizde örgü ile ilgili bir çok şey öğrendim ama benim merak ettiğim ve reglanda beceremediğim şey yaka kesme:( 7 no şişle pirinç örgü kazak yaptım ama yakasını kesip dikince dar geldi söküp tekrar yaptım ama kollar omuza doğru kısa kaldı. yardımcı olur musunuz?

sevgibutik dedi ki...

Reglan kol örerken kesme işlemini her sırada yapıyorum ama ilmek sayımın yeterli olmadığı zamanlarda da bir sıra kesme işlemini yapmadan örüyorum bazen de iki sıra kesmeden ördüğümde oluyor. İlmek sayısına, ipin ve şişin kalınlığına göre hareket ediyorum. Böylece kollar omuza doğru kısalmıyor hem de örgüm daralmamış oluyor. Size kolay gelsin.Selamlar...

Adsız dedi ki...

Regan kolu yaparken her iki taraftan 2şer adet mi kesiliyor?yoksa tek taraftan mı yani acemiler için daha açıklayıcı bir reglan kol yapımı tarif ederseniz Mutlu olurum.

Copyright @ SEVGİ BUTİK | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger