* Reglan kolun püf noktası arka ve kol parçası üzerinde kesme işlemi bittiği zaman şiş üzerinde ilmekler kalır yani ilmekler sıfırlanmaz. Ön parça üzerinde kesme işlemi bittiği zaman şişte ilmek kalmaz yani ilmekler sıfirlanmış olur.
* Reglan kol örgüleri keserken ilmek sayım yeterli ise her sırada kesme yapıyorum.
*Reglan kol örgüleri keserken ilmek sayısı az olursa 2 sırada bi keserek hem kol boyunu uzatmış oluyorum, hem de örgünün genişliğini sağlamış oluyorum.
* Kol kenarındaki 2 ilmeği düz veya haraşo örüyorum 3. ve 4. ilmeği birlikte örerek kesme işlemini yapıyorum. Böylece kol kenarımın örgüsü güzel oluyor örgü dikildiği zamanda muntazam duruyor.
* Örgünün arka kısmında kolu her 2 taraftan kestim ve ortada kalan ilmekler arka yaka oldu.
* Resimdeki örgünün önü açık olduğu için yakanın ve kolun bir tarafını kesmiş oldum.
* Yaka kesmesi bittiği halde kol kesmesine devam ederek ilmeği sıfırladım.
* Kalın şiş ile örülen reglan kolun örülmesi BURADA
6 yorum:
teşekkürler canım bu açıklama çokk işimize yarayacak emeğine sağlık
aysel melike yardımcı olabildiğime sevindim.Kolay gelsin. Selamlar...
Çok açıklayıcı teşekkürler
Miskin ve Beceriksiz yorumuna teşekkür ederim. Selamlar..
İlk defa tığ ile floş ipten hırka yapıyorum ve kol yapmayı bir türlü beceremedim. Bu konuyla ilgili herhangi bir video da bulamadım. Kolun nasıl yerleştirildiği ile ilgili var ancak tığ ile kol nasıl yapılır hiç yok. Yardımcı olursanız sevinirim
Canan Baday reglan kol için bilekten kol altına kadar artırmalar yapın kol altına gelince her iki yandan 3'er cm içerden başlayarak eksiltmeleri yapabilirsiniz. Kolun muntazam olması için kağıttan patron çıkartırsanız ve patrona ölçerek örerseniz örgünüz daha güzel olur. Size kolay gelsin. Selamlar...
Yorum Gönder