3 Kasım 2008 Pazartesi

bolero

malzemeler:
* 1 yumak tiftik iplik, 5 numara şiş, biraz da zaman bu boleroyu yapmaya yeter. (ölçüler 38 beden içindir)

arka: 60 ilmek başladım. düz örgü ördüm. 15 cm olunca önce 4 ilmek koltuk kestim. sonra arka yakaya gelene kadar her iki yandan 1'rer 1'rer keserek 34 ilmeği kesmiş oldum (reglan kol). yaka için kalan 18 ilmeği de kestim.

ön: 20 ilmek başladım. bir tarafından 1'rer, 2'şer artırarak ilmek sayısını 35'e çıkardım. 4 sıra ördükten sonra yine artırdığım taraftan yaka için kesmeye başladım (V yaka için). koltuk kesmesini aynı arka gibi yaptım. bir taraftan kol için, bir taraftan yaka için keserek ilmeği bitirdim.

kol: 38 ilmek başladım. bir sıra ördükten sonra her iki yandan 1'rer 1'rer keserek ortada 8 ilmek kalınca örgüyü bitirdim.

dikilişi: kol ucuna ajur yaptım. ön ve arkayı yanlarından birleştirdim. kolları yaka tarafından dikmeye başladım. kol altında dikiş yok. dikiş bitince 5 numaralı misinalı şişle boleronun çevresine ajur yaptım.

3 yorum:

selma dedi ki...

Merhaba Sevgi abla,
Butiğiniz hayırlı olsun. Özlem'le birlikte muhteşem bir ikili olmuşsunuz. Ben Özge'nin giydiği bolero'ya bayılmıştım. Hiç örgü bilmeyen biri olarak yapabilir miyim bilemiyorum. Henüz sadece ipini almış olduğumuz siyah kazağımı bitirir bitirmez deneyeceğim. Önümüzdeki 5 yıllık kalkınma planı içine aldım. Yalnız sizden ricam 42 beden ve koca memeli biri için önerdiğiniz ilmek sayılarını da bildirebilir misiniz. Şimdiden teşekkürler Selamlar...

sevgibutik dedi ki...

Selma'cığım merhaba,
bloguma uğradığın için teşekkür ederim.yakında "düzgün ve kolay örgü örmenin püf noktaları" diye bir bölüm yayınlayacağım.orada yazılanları uyguladığın zaman sen de ilmek sayısına ve nasıl öreceğine karaverebilirsin.şimdiden kolay gelsin. selamlar.

Adsız dedi ki...

kkk deneme

Copyright @ SEVGİ BUTİK | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger